Net binnen

Teylingen scoort hoog op duurzaamheid om verrassende redenen

TEYLINGEN, 15 januari 2019 – Teylingen staat op plaats 9 in de lijst van meest duurzame gemeenten van Nederland. De voornaamste reden is echter niet hernieuwbare energie, lage CO2 uitstoot of de beste afvalscheiding. Teylingen scoort hoog door een goed gevulde gemeentekas.

De duurzaamheidsindex meet niet alleen milieu & energie, maar neemt ook de factoren mens & maatschappij en economie mee in de score.

Teylingen krijgt het rapportcijfer 10 voor solvabiliteit. Dit geeft aan in welke mate kan een gemeente tegenvallers en langdurige tegenwind opvangen zonder dat er ernstige financiƫle problemen ontstaan. Teylingen heeft bijna 2 euro eigen vermogen voor iedere euro aan geleend geld. Het landelijk gemiddelde is 0,67 cent in kas voor iedere geleende euro.

Teylingen scoort ook met een relatief klein aantal minima. In Teylingen heeft 4,4% heeft een inkomen lager dan 105% van het sociaal minimum. Het landelijk gemiddelde is 8,9%.

Dit blijkt uit de Gemeentelijke Duurzaamheids Index (GDI) 2018 die het Onderzoekcentrum Drechtsteden. Bekijk de uitslag voor Teylingen.