Net binnen

Theaterschool speelt beroemd verhaal in Notre Dame

SASSENHEIM, 24 november 2019 – Theaterschool Teylingen speelde het afgelopen weekend Quasimodo, het bekendste verhaal in de Parijse kathedraal Notre Dame. Foto’s Mariska de Graaff.

Quasimodo is een vrije bewerking van ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’, het boek van Victor Hugo (1831). Het verhaal snijdt thema’s aan als wreedheid en sociale onrechtvaardigheid, acceptatie en het geloof in een liefdevolle vergevende God.

Omwonenden van de Notre Dame zien klokkenluider Quasimodo als een afzichtelijk monster, maar er bloeit iets moois tussen hem en het zigeunermeisje Esmeralda. Quasimodo wordt net als zijn meester Frollo verliefd op haar. Nadat zij van moord wordt beschuldigd redt de klokkenluider haar van de galg en steekt hij de kathedraal in brand. Hoewel ze zijn goedheid erkent en zich verbonden met hem voelt, kan Esmeralda zijn liefde niet beantwoorden. Het noodlot slaat toe.

Zoals gebruikelijk bij Theaterschool Teylingen werd het publiek getrakteerd op een visueel spektakel, met een voortreffelijk decor, prachtige kostuums en een indrukwekkend lichtspel. Met een cast van 55 personen en vele vrijwilligers die in het atelier in Sassenheim maanden werkten aan handgemaakte kostuums en een decor met oog voor elk detail, werd het de negende show van de theaterschool in slechts drie jaar tijd.

Zondag 15 december speelt¬†Theaterschool Teylingen een korte voorstelling van My Fair Lady in de Roef naast de Bartholomeuskerk, tijdens de kerstmarkt in Voorhout. Deze kleine voorstelling van ca. 20 minuten zal vanaf 11.00 uur meerdere keren worden gespeeld. Op 2 en 3 mei 2020 speelt men in theater ’t Onderdak in Sassenheim Jongen in Gestreepte Pyjama,¬† het indrukwekkende oorlogsverhaal gebaseerd op John Boyne’s boek Boy in the Striped Pyjamas, over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de zoon van een hoge militair en een Joodse jongen die in kamp Auschwitz zit.