Net binnen

Tobbetje steken en Oranjefeesttent Sassenheim drukbezocht

SASSENHEIM, 22 september 2019 – De Sassenheimse najaarsfeesten zijn zaterdag afgesloten. Vrijdag stond het tobbetje steken op het programma; een veelbezochte klassieker van de Oranjevereniging Sassenheim. Wie toegangsmuntjes had bemachtigd kon vrijdag en zaterdag een biertje drinken terwijl Soulbeach, de Flierefluiters en de DJs van Q-Music optraden. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

Tobbetje steken
Meer dan dertig deelnemers probeerden vrijdag bij het tobbetje steken zo veel mogelijk ringen te steken. Vaak kwamen ze drijfnat tot stilstand aan het einde van de baan.

Fotoalbum Tobbetje steken op Facebook.

 

 

Soulbeach
Vrijdagavond was het tijd voor een optreden van de band Soulbeach afgewisseld door evenementenband de Flierefluiters die de muziek uit hun blaasinstrumenten combineren met dancemuziek.

Fotoalbum Oranjefeesttent vrijdagavond op Facebook.

 

 

Kratstapelen
Zaterdagmiddag vond bij de feesttent het horizontaal kratstapelen, stunten met Stef stuntpiloot en spijkerslaan plaats.

Fotoalbum Spelletjesmiddag zaterdagmiddag op Facebook.

 

 

Foute party
De feestweek, die begon met een stormloop op toegangsmuntjes voor de feesttent, werd afgesloten in een stampvolle feesttent met de foute party, verzorgd door DJs van Q-music.

Fotoalbum Foute party Q-music zaterdagavond op Facebook.

Collecte kerkdienst
De collecte tijdens de kerkdienst in park Rusthoff vorige week zondag heeft 2500 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar de lokale Kledingbank en Voedselbank. Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging Sassenheim, overhandigde het bedrag woendag tijdens de feestmiddag voor 50+ers en mensen met een beperking. De Oranjevereniging had een financiële aanvulling gedaan om een mooi rond bedrag te krijgen.

De helft van het bedrag gaat naar de Kledingbank Teylingen. Mevrouw van Dam en mevrouw Looijestein waren blij verrast met de opbrengst en deelde mee dat ze van dit bedrag ondergoed, sokken, nachtkleding en voor de winter handschoenen gaan inkopen voor mensen die om wat voor een reden financieel niet in staat zijn kleding te kopen.

De andere 1250 euro gaat naar de Voedselbank Teylingen. De heer Jan Schapink was ook blij verrast met de prachtige donatie. “Hiervan kunnen we de voedselpakketten aanvullen met voedsel zoals zuivel en verste groente, hiermee kunnen we een gezondere en completere voedselpakketten maken”, zegt Schapink.

Zie ook: Nederpop Allstars, kinderdisco en tonknuppelen