Toch geen Gamma bouwmarkt in Sassenheim

SASSENHEIM, 12 maart 2019 – Sassenheim krijgt toch geen Gamma bouwmarkt. De projectontwikkelaar Meijer ziet af van een bouwmarkt aan de Oosthoutlaan om langdurige juridische procedure te voorkomen met als gevolg dat de locatie mogelijk langdurig niet verder kan worden ontwikkeld. Op de locatie voor het PostNL distributiecentrum komt nu een bedrijfsperceel.

De gemeente Oegstgeest en de eigenaren van Praxis en Gamma bouwmarkten in omliggende gemeenten protesteerden in hun inspraakreactie tegen de komst van een Gamma in Sassenheim. De Teylinger Ondernemersvereniging maakte zich zorgen over de levensvatbaarheid van de voorziene bouwmarkt op de Oosthoutlaan gelet op een nieuwe Praxisvestiging in Oegstgeest op minder dan 1 kilometer afstand. Oegstgeest vindt dat de marktruimte voor een bouwmarkt in Sassenheim naast die in Oegstgeest niet aanwezig is.

Een onderzoek van adviesbureau Antea geeft, ondanks de inhoud van de inspraakreacties die de inhoud van een eerdere analyse ter discussie stellen, aan dat er marktruimte is voor een bouwmarkt in Sassenheim.

Ondanks de positieve herbeoordeling van Antea heeft Meijer Planontwikkeling het initiatief voor een bouwmarkt heroverwogen. Meijer heeft daarbij aangegeven voorrang te geven aan de ontwikkeling van de locatie maar dan slechts met een bedrijfsbestemming. Dit om een langdurige juridische procedure te voorkomen met als gevolg dat de locatie mogelijk langdurig niet verder kan worden ontwikkeld.

Zie ook: Plannen Gamma aan Oosthoutlaan Sassenheim binnenkort ter inzage