Net binnen

Trilokaal draagt VVD’er Heleen Hooij voor als wethouder

TEYLINGEN, 7 februari 2020 – De fractie en het bestuur van Trilokaal dragen Heleen Hooij voor als nieuwe wethouder. Zij volgt Rob ten Boden op. Hooij was bijna drie jaar VVD-wethouder in Heemstede (2015-2018). Op dit moment is zij raadslid voor de VVD in die gemeente.

In Heemstede is Hooij raadslid voor de VVD. Dat vormde volgens Trilokaal-fractievoorzitter Frans van Swieten geen beletsel voor haar kandidaatstelling. “Natuurlijk hebben we eerst binnen de eigen gelederen geprobeerd een kandidaat te vinden. Toen dat niet lukte, zijn we verder gaan kijken. We zochten iemand met bestuurlijke ervaring, die heeft aangetoond zaken voor elkaar te kunnen krijgen. In die zoektocht kwamen we terecht bij Heleen. Tijdens de gesprekken bleek dat haar standpunten dicht bij die van Trilokaal liggen. Zij is daarom een uitstekende kandidaat voor onze partij.”

De eerste Trilokaal-wethouder Rob ten Boden stapte in september 2005 ook op als VVD-raadslid in Sassenheim. Hij deed dit om zich te richten op de verkiezingscampagne voor Trilokaal in Teylingen.

Verheugd
“De fractie is verheugd met de komst van Heleen Hooij. Zij heeft veelzijdige bestuurlijke ervaring, zowel in het bedrijfsleven als wethouder. Bovendien kent zij, na veertien jaar raadslidmaatschap, de ins en outs van de lokale politiek. We hebben met haar gesproken over de vraagstukken, ontwikkelingen en kansen voor de gemeente Teylingen. We hebben er alle vertrouwen in dat Heleen zich met 100% inzet voor een Vitaal Teylingen”, aldus Van Swieten.

Hooij is blij met de voordracht. “Teylingen is een fantastische gemeente, met drie dorpen waar het heerlijk wonen, werken en recreëren is. Ik houd van uitdagingen en ben zeer gemotiveerd me in te zetten voor een duurzaam, slagvaardig en innovatief Teylingen. Ik kijk ernaar uit samen met de andere leden van het college, de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie de ambities voor Teylingen en haar inwoners waar te maken.”

Heleen Hooij
Van 2010 tot 2015 was Hooij algemeen secretaris bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Daarvoor was zij secretaris Bestuur en Directie bij bloemenveiling Royal FloraHolland. Na haar studie in Wageningen heeft zij 5 jaar ontwikkelingswerk gedaan in Jemen en Pakistan.

Hooij was van 2002 tot 2014 raadslid in Heemstede. In die periode was zij van 2004 tot 2010 tevens fractievoorzitter. In 2015 werd zij voorgedragen als wethouder. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kwam de VVD niet in het college van Heemstede. Hooij werd vanaf 2018 weer raadlid.

In Heemstede is de lokale partij Heemsteeds Burger Belang (HBB) de grootste partij. Het college wordt gevormd door HBB, GroenLinks en PvdA.

Er zal indien nodig, op verzoek, een extra raadsvergadering door de burgemeester uitgeschreven worden waarin de benoeming van de kandidaat wethouder op de agenda staat.