Net binnen

Twee inbrekers aangehouden in Warmond

Politie

WARMOND, 19 januari 2020 – De politie heeft zaterdagavond na een uitgebreide klopjacht in Warmond twee inbrekers aangehouden. Daarbij werden onder meer een politiehelikopter en politiehonden ingezet.

De zoektocht naar de inbrekers begon nadat een oplettende hondenbezitter in een vrijstaande woning aan de Beatrixlaan ineens het licht aan zag gaan, nadat hij net een klap had gehoord. De hondenbezitter belt de politie die contateert dat er inderdaad een ruit is ingegooid bij de woning. De hele wijk wordt “dicht gezet” met agenten, zodat de inbrekers nergens heen kunnen.

Net als ook de hondenbegeleiders ter plaatse komen krijgt de politie van een voorbijganger te horen dat deze geritsel in de bossages hoorde. Met hulp van politiehond Rico wordt de eerste verdachte daar aangehouden.

Sloot
Ondertussen speurt de politiehelikopter naar de tweede verdachte. Die wordt met een warmtescanner getraceerd in een sloot achter de woning en wordt daar aangehouden. In verband met de temperatuur van het water is hij later door een ambulance nagekeken.

De twee verdachten van 20 en 23 jaar oud zijn beide afkomstig uit Ede.