Drie nieuwe coronabesmettingen in Teylingen

TEYLINGEN, 26 juli 2020 (update) – Deze week zijn 3 inwoners van Teylingen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal besmettingen komt daarmee op 68. De voorgaande twee weken waren er geen nieuwe besmettingen.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Vorige week zijn er in de regio Hollands Midden 4071 coronatesten afgenomen. Hiervan is slechts 0,5% positief getest.

Hillegom
In Hillegom zijn 31 personen besmet nadat zij zaterdag 11 juli in de café de Kleine Beurs zijn geweest. Daarnaast zijn er op dit moment 8 mensen die door een van deze 31 personen besmet zijn geraakt. Het bron- en contactonderzoek naar het coronacluster bij café de Kleine Beurs heeft ertoe geleid dat zo’n 300 mensen is gevraagd preventief in thuisquarantaine te gaan.

Testen
De GGD Hollands Midden volgt de richtlijnen van het landelijke testbeleid. Dit betekent dat je je bij klachten kan laten testen op corona door 0800-1202 te bellen. Dit kan al bij minimale klachten, zoals een loopneus, keelpijn, verstopte neus, hoesten en niezen.

Corona in Teylingen sinds 15 maart:

  • 68 inwoners zijn positief getest
  • 14 ziekenhuisopnames
  • 2 inwoners overleden

Het werkelijk aantal besmette personen en overledenen aan het coronavirus kan hoger liggen.

Advertentie