Veel belangstelling voor kerstwandeling in park Rusthoff

SASSENHEIM, 22 december 2018 – De eerste kerstwandeling in het Sassenheimse park Rusthoff is met circa 1800 bezoekers direct een succes. “Het is een leuke manier om het kerstverhaal levendig te houden anders dan naar de kerk te gaan”, zegt Petra Pronk – van Luijk over de wandeling naar de geboorteplaats Bethlehem voor de volkstelling die eindigde bij de stal met Josef, Maria en het kind Jezus. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

De kerstwandeling is het initiatief van Linda Meijer, Vera Kortenoever, Maaike Vlugt en Petra Pronk – van Luijk. Tussen 17.00 en 19.00 konden kwamen vele Sassenheimers een bezoek brengen aan park Rusthoff. Romeinse wachters brachten de bezoekers naar Maria die van een engel te horen krijgt dat zij een kind krijgt. In groepjes lopen de toeschouwers als pelgrims verder naar een aankondiging van de volkstelling in IsraĆ«l. Onderweg zien zij ook Jozef en Maria die op weg zijn naar hun geboorteplaats Bethlehem. Op het eiland van park Rusthoff blijkt dat de herberg van Bethlehem vol is. Een aantal herders en twee engels vertelden de bezoekers dat zij langs de Romeinse wachters en het Engelenkoor moeten lopen. Net buiten het park in de Passage wacht koning Herodes en de Wijzen die de pelgrims vervolgens de sterren laten volgen om in de stal in de Dorpskerk uit te komen. Daar zitten Jozef en Maria en hun kindje Jezus.

Aan de kerstwandeling deden zo’n 100 vrijwilligers mee. Er was medewerking van de gezamenlijke kerken in Sassenheim, de Oranjevereniging, scouting Tjarda, de evenementencommissie en vrienden van park Rusthoff, paviljoen Het Sassennest, zangkoren Canticum Vocale en het Oecumenisch Kleinkoor. Sponsors Albert Heijn en Broodgewoon zorgden dat er tijdens de tocht warme chocolademelk en koek was en drukker Duineveld verzorde het drukwerk.

De kerstwandeling is volgens Petra Pronk – van Luijk zeker voor herhaling vatbaar. De organisatie kijkt nog hoe het publiek meer over de avond verspreid kan worden. Zaterdag kwamen vele bezoekers gelijk om 17.00 uur waardoor de wachttijd om als groepje aan de wandeling te beginnen opliep tot een half uur.