Veel te zien op kerstmarkt Voorhout

VOORHOUT, 16 december 2018 – Zondagmiddag werd er in Voorhout voor de twaalfde keer een drukbezochte kerstmarkt georganiseerd. Op het plein voor de Sint-Bartholomeüskerk stonden weer vele kramen. In de kerk stonden 400 kerststallen van John Bakker. Foto’s Mariska de Graaff.

De oudste kerststal van Bakker komt uit 1912. Deze is gemaakt door firma Huberts uit Leiden, die tot 1988 kerststallen maakte. Bakker heeft ook een kerststal uit Oeganda. Hij kocht deze in juni dit jaar toen hij voor ontwikkelingswerk in het snikhete land was. Bakker begon in 1988 met het verzamelen van kerststallen. De eerste kerststal kreeg hij van zijn ouders. Inmiddels heeft hij kerststallen uit 150 landen.

De kerstmarkt wordt georganiseerd door vrijwilligers van de St. Bartholomeus parochie in nauwe samenwerking met de Oranjevereniging Voorhout.

Op de markt stond een imker uit Teylingen met zijn lokale honing. De bijen houden op dit moment winterslaap. De Warmondse kaasboer Warmerdam stond op de markt met zijn bekroonde boter en kazen.

Nieuw dit jaar was een demonstratie van oude ambachten zoals het maken en bespelen van de midwinterhoorn en het verwerken van vlas tot linnen. Met een grote machine werden figuren uit boomstammen gezaagd.

Kinderen konden met hulp van Van Schooten Bouwmaterialen een vogelhuisje in elkaar timmeren.

De leerlingen van Marjoleine Mosselman bij St.Cecilia gaven een muziekvoering.

Theaterschool Teylingen speelde de korte voorstelling Witte Wieven. Op 29 en 30 december 2018 brengt de theaterschool vier maal de stijlvolle voorstelling ‘Showstoppers’ in Theater ’t Onderdak in Sassenheim, overgoten met prachtige kostuums en decors. De titel verwijst naar de vele hoogtepunten die Broadway ons gegeven heeft.