Vier extra klaslokalen voor de Andreasschool zijn nog te duur

VOORHOUT, 31 augustus 2020 – Directeur Kina Groenewoud van de Andreasschool, voorzitter Omar Ramadan van Sophia scholen en een vertegenwoordiger van de ouders deden maandagavond een dringende oproep aan de commissie Welzijn om 4 extra lokalen te bouwen aan de Rembrandtlaan in Voorhout.

Een kwart van de leerlingen van de Andreasschool zit nu noodgedwongen 1,5 kilometer verderop in Het Cluster.

Volgens Groenewoud is ‘groepsdoorbrekend werk’, waarbij wordt samengewerkt tussen verschillende klassen, een van de belangrijkste pijlers onder het onderwijs op de school. “Wij hebben de lokalen ontzettend hard nodig”, zegt Groenewoud.

Wethouder Arno van Kempen zegt dat Sophia scholen ‘tientallen procenten’ meer vraagt dan de 1,5 miljoen die de gemeenteraad heeft uitgetrokken voor de 4 lokalen. Van Kempen is in gesprek met de onderwijsorganisatie om het bedrag terug te brengen naar wat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld.

Sophia-voorzitter Ramadan zegt dan geen van de andere 28 Sophia scholen met zo’n groot ruimtegebrek kampt. In januari 2018 werd een aanvraag gedaan voor 4 extra lokalen. Een voorstel voor twee tijdelijke noodlokalen werd eind 2019 ingediend maar in mei 2020 weer ingetrokken omdat het een verspilling zou zijn om voor een korte periode noodlokalen neer te zetten.

Advertentie