Vier jubilarissen gehuldigd op jubileumavond Cultuur Verheft

VOORHOUT, 24 november 2019 – Cultuur Verheft heeft vrijdag op een jubileumuitvoering van het stuk “Vogels” vier spelers gehuldigd, omdat zij 25 jaar amateurtoneel spelen: Jan Piet Does, Esther Kortekaas, Koos Smit en Henriëtte Maasdijk. Foto’s Mariska de Graaff.

Cultuur Verheft had een speciale jubileum avond georganiseerd voor genodigden, waarop zij het stuk “Vogels” speelden, geschreven door Haye van der Heijden. Vrijdagavond genoot het publiek van het vrolijke stuk vol verwikkelingen. Na afloop werden vier spelers gehuldigd, omdat zij 25 jaar amateurtoneel spelen. Voorzitter van Cultuur Verheft Anja Jansze bedankte de spelers, de souffleur en Ton Wolvers voor licht en geluid en ze sprak de jubilarissen één voor één lovend toe.

Koos Smit speelt eigenlijk al 40 jaar toneel, eerst in Leiden en Oegstgeest en vanaf 1994 bij Cultuur Verheft. Hij speelde heel veel rollen en kon enorm mooie typetjes neerzetten.

Henriëtte Maasdijk voelde zich helemaal thuis in de theatergroep en zingen is haar passie. Met haar man Edward als tegenspeler had ze ook deze avond een mooie rol gespeeld.

Esther Kortekaas speelt toneel, zingt en danst als de beste en verzorgt al jaren de P.R. voor de vereniging, regelt veel en verzorgt speciale projecten, met groot enthousiasme.

Jan-Piet Does debuteerde samen met Koos en speelde alle mogelijke rollen, met grote inzet en veel succes. De typetjes van “Zaai” brachten hem een komisch eerbetoon en zelfs postbode Siemen (zoon Timo) verscheen nog even.

Alle vier kregen zij een zilveren speldje van de Nederlandse Vereniging voor Amateurtoneel, een oorkonde, bloemen en een persoonlijk cadeau.

De aanwezige leden zongen met elkaar een speciaal geschreven lied op bekende wijsjes, waarin de jubilarissen om de beurt aandacht kregen.

Peter Kales is dit jaar 40 jaar lid van Cultuur Verheft. Hij werd eerder gehuldigd.