Vijf positieve testen COVID-19 in Teylingen sinds iedereen getest kan worden

TEYLINGEN, 12 juni 2020 – Sinds iedereen met klachten zich kan laten testen op COVID-19 is het aantal positief geteste Teylingers met 5 toegenomen naar 58. Het aantal ziekenhuisopnames is niet toegenomen.

Het aantal coronapatiënten uit Teylingen dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat sinds 17 mei op 13 patiënten. In Teylingen zijn twee COVID-19 patiënten overleden. Dat blijkt uit de rapportage van het RIVM.

Wie klachten heeft die op de symptomen van corona lijken, kan worden getest op corona. Sinds maandag 1 juni is hiervoor het landelijk coronatest afsprakennummer 0800-1202 geopend. Bij een positieve test voert de GGD Hollands Midden bron- en contactonderzoek uit. Hiermee wordt de sociale omgeving van een besmet persoon in kaart gebracht. Nauwe contacten waar meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter afstand contact mee is geweest moeten thuisblijven en geen bezoek ontvangen.

De GGD Hollands Midden heeft onder andere een drive-in testlocatie bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp en een locatie in Katwijk waar men te voet naar binnen kan.

Met de test wordt bepaald of je nu besmet bent. Hiermee kan niet bepaald worden of iemand in het verleden besmet is geweest. De coronatest is gratis.

Het aantal positieve uitslagen is erg laag. De afgelopen dagen bleek 1,6% van de geteste mensen besmet met het coronavirus SARS-CoV-2.

Het RIVM schat dat er in Nederland tussen de 1190 en 2291 mensen met COVID-19 besmettelijk zijn voor anderen. Bij een gelijkmatige verspreiding over Nederland betekent dat ongeveer 4 personen in Teylingen.

Advertentie