Voorarrest reljeugd Warmond met 14 dagen verlengd

WARMOND, 19 november 2018 – Het voorarrest van drie jonge mannen, die verdacht worden van betrokkenheid bij incidenten in Warmond, is met veertien dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris van de Rechtbank Den Haag vandaag bepaald. Het betreft een 15-jarige jongen uit Rijnsburg en een 18-jarige man uit Sassenheim die op 14 november met zwaar gooiden bij de Gemeentehaven en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die een dag later werd aangehouden.

In de woning van de verdachte uit Sassenheim aan de Jagtlustkade werd door de Explosieven Opruimingsdienst zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De afgelopen weken vonden er meerdere vernielingen plaats in de omgeving van de Koudenhoorn. Zo raakte een ophaalbrug in de haven van Warmond beschadigd na het afsteken van (illegaal) vuurwerk en raakte een persoon op een woonboot gewond toen een stuk zwaar illegaal vuurwerk afging. Door rondvliegend glas moest het slachtoffer in het ziekenhuis worden behandeld. De recherche doet onderzoek en bekijkt of het aangehouden drietal betrokken is bij een of meerdere incidenten.

Vandaag zijn de passantenhavens en afmeerplekken op en rondom Koudenhoorn tijdelijk afgezet met lint. De bootjes van de groep reljeugd moeten voor donderdag 22 november vertrekken, anders haalt de gemeente de boten weg.

Zie ook: Drie aanhoudingen bij grote actie tegen overlastgevers op Koudenhoorn