Voorhouter veroordeeld tot 22 maanden cel voor ontvoering

VOORHOUT, 28 juli 2020 – Een 34-jarige man uit Voorhout is aangehouden omdat hij 22 maanden gevangenisstraf moet uitzitten. Hij is in Hoger Beroep veroordeeld voor medeplichtigheid aan ontvoering en het overtreden van de Opiumwet in 2014.

Twee mannen die beiden verdachten waren in een onderzoek naar schietincident in 2014 in Leidschendam, zijn op maandag 20 juli aangehouden door het EVA-team. Een van hen, een 28-jarige man uit Leiden, is die dag in Hoger Beroep veroordeeld de rechtbank voor ontvoering en doodslag. Hij moet nu 13,5 jaar zitten. De andere veroordeelde, de 34-jarige man uit Voorhout, krijgt 22 maanden gevangenisstraf voor medeplichtigheid aan ontvoering en het overtreden van de Opiumwet.

Ontvoering
Op woensdag 3 september 2014 wordt 28-jarige Hasin Tahiri tegen zijn wil meegenomen vanuit Leiden. Tijdens een vluchtpoging in Leidschendam wordt hij neergeschoten. Hij zwaargewond. Op 4 september overlijdt hij in het ziekenhuis. De twee verdachten werden eerder vrijgesproken maar zijn op 20 juli 2020 in Hoger Beroep veroordeeld.

Het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) van de politie houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

Advertentie