Voorhoutse handelaar illegaal vuurwerk aangehouden

Politie

VOORHOUT, 1 december 2018 – De politie heeft donderdag 29 november een 47-jarige man uit Voorhout aangehouden. Agenten vonden professioneel en illegaal vuurwerk in zijn woning en vermoeden dat de man hierin handelt. De man zit vast en wordt gehoord. De politie heeft donderdag totaal 175 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen tijdens een controle van 23 adressen in de regio.

In een woning in Noordwijkerhout troffen agenten naast illegaal vuurwerk ook diverse verboden wapens aan – luchtdrukwapens, een ploertendoder en pepperspray – en een ge├»mproviseerde pijpbom. Specialisten van de EOD lieten de pijpbom gecontroleerd tot ontploffing brengen. Een 42-jarige man uit Noordwijkerhout is aangehouden. In Katwijk vond de politie een grote partij illegaal vuurwerk die in beslag genomen is.

Op het bezit van of de handel in vuurwerk staan forse geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Om te voorkomen dat raddraaiers tijdens oud en nieuw de straat op gaan met zwaar en illegaal vuurwerk en zich schuldig maken aan agressie en geweld tegen hulpverleners, pleit de politie ervoor om de bestuurlijke maatregel van een meldplicht meer toe te passen.