“Voorlopig geen nieuwe sporthallen in Teylingen”

TEYLINGEN, 13 september 2019 – Het college van Teylingen wil sporthal De Schans in Voorhout niet vervangen door een grotere breedtesporthal. Wethouder Arno van Kempen zou graag een nieuwe sporthal neerzetten maar hij moet bezuinigen. De sporthal biedt nu te weinig ruimte aan basketbalvereniging Forwodians. Ook gebruikers van sporthal Wasbeek in Sassenheim kampen met ruimtegebrek.

Ewout Braggaar (VVD) zegt dat zijn partij voor de sport is. “Maar we hebben ook te maken met centjes die we maar één keer kunnen uitgeven”.

“Wie ooit goedkeuring gegeven heeft voor De Schans verdient geen pluim”, zegt Edith Alkemade (D66). De sporthal biedt onvoldoende veilige uitloop buiten de lijnen van het veld. Er ontstaan gevaarlijke situaties met een wandrek dat te dicht op het veld staat. Bezoekers kunnen vanaf de tribune maar de helft van de zaal zien.

Ten opzichte van andere gemeenten met dezelfde grootte heeft Teylingen relatief weinig zaalsporteenheden. Op basis van het inwoneraantal in 2017 van 36.000 inwoners heeft Teylingen 6 zaalsporteenheden minder dan het landelijke gemiddelde.

Wasbeek
Ook in Sassenheim is een tekort aan ruimte in de sporthallen. Volleybalvereniging VCS kampt al jaren met een tekort aan zaalruimte. VCS moet ook buiten Teylingen trainen en kan geen actieve ledenwerving doen.

Algemene reserve
Wethouder Van Kempen biedt nog wel een oplossing voor het tekort aan sporthallen in Teylingen. Als de gemeenteraad het toestaat wil hij kijken of nieuwbouw van de bijna afgeschreven sporthal Wasbeek in Sassenheim en De Schans in Voorhout kan worden betaald uit de algemene reserve.