Net binnen

Vrijwilligers schooltuinen Grootste Asbak van De Saksen

SASSENHEIM, 24 februari 2020 – Carnavalsvereniging De Saksen heeft maandag de vrijwilligers van de schooltuinen in park Rusthoff uitgeroepen tot Grootste Asbak van De Saksen.

Coordinator Hennes Claassen kwam met een afvaardiging van de vrijwilligers naar Het Onderdak om de prijs in ontvangst te nemen.

De schooltuinen in Sassenheim bestaan al 40 jaar. Het idee voor schooltuinen is destijds afgekeken uit Leiden, waar het schooltuinproject al 100 jaar bestaat. Ieder jaar zijn er zo´n 130 kinderen actief in de schooltuinen. Er wordt in de schooltuinen op biologische basis getuinierd.

De schooltuingroep bestaat uit 9 vrijwilligers en de meesten zijn als goedwillende hulpouder begonnen. In 2017 kregen ze er de Teylinger Vrijwilligersprijs voor. De groep is zeer gemotiveerd om deze groene kennismaking door te geven.

Asbak
De asbak is een vrijwilligersprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door De Saksen. De prijs verwijst naar de bijnaam aspotters of asbakken die Sassenheimers kregen omdat er vroeger as werd opgehaald voor de zeepindustrie.