Net binnen

Waarderingsprijs voor brandweer Warmond, Sassenheim en Voorhout

TEYLINGEN, 2 januari 2020 – De brandweer van Warmond, Sassenheim en Voorhout ontvangen de Teylingse Waarderingsprijs 2019. Burgemeester Carla Breuer reikte de prijs uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Daarnaast kregen verschillende Teylingers die het afgelopen jaar in de prijzen zijn gevallen een Tulpenbroche.

“Dit jaar gaat de Waarderingsprijs naar een club mensen die 24 uur per dag voor ons klaarstaan”, zo hield burgemeester Breuer tijdens de bekendmaking de spanning er nog even in. Maar bij de zinnen: “Mensen die alles laten vallen als de pieper gaat. Die door intensieve training precies weten wat ze moeten doen wanneer de nood aan de man is. Mannen en vrouwen die ons letterlijk uit de brand helpen”, was wel duidelijk dat de waarderingsprijs dit jaar naar de brandweerkorpsen van Teylingen ging. Voor alle drie de korpsen was een exemplaar van de glassculptuur die bij de prijs hoort.

Waarderingsprijs
De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. De prijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

Prijswinnaars
Daarnaast werden een aantal Teylingers in het zonnetje gezet die het afgelopen jaar een prijs hebben gewonnen, en daarmee Teylingen op de kaart hebben gezet. Het ging om: Wim Klok van vishandel De Klok in Voorhout, winnaar van de Haringtrofee; kunstschilder Yvonne Heemskerk, winnaar van de publieksprijs van Rembrandt Leeft!; Michel de Vreugd van het Bollenpalet, die met zijn schilderijen derde werd bij de Special Awards en de gebroeders Van der Plas van kaasboerderij De Annahoeve, winnaar van Het Leidse Kaasmeisje

“Jullie hebben ‘gewoon’ je werk gedaan, maar daarmee toch iets bijzonders neergezet. Daarmee zetten jullie Teylingen op de kaart en maken jullie ons trots”, zo hield burgemeester Breuer hen voor. Zij ontvingen uit handen van de burgemeester een Tulpenbroche, die is ontworpen en gemaakt door kunstenares Margareth Meulmeester.

Advertentie