Wekelijkse aantal positieve testen neemt af in Teylingen

TEYLINGEN, 5 oktober 2020 (update) – De afgelopen week zijn er 48 Teylingers positief getest voor corona. Dat is minder dan vorige week toen er 63 nieuwe besmettingen geteld werden. De GGD meldt op maandag 5 oktober één ziekenhuisopname en 8 besmettingen.

Er zijn vorige week 480 coronatests afgenomen bij Teylingers waar 10% positief is getest. De vorige ziekenhuisopname was op 11 augustus. Er zijn 16 Teylingers in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In de GGD regio Hollands Midden (809.000 inwoners) zijn de afgelopen week 10.583 coronatesten afgenomen, waarvan 1349 (13%) positief . Er waren in Hollands Midden 10 ziekenhuisopnames en 5 personen met corona zijn overleden.

Corona in Teylingen 15 maart – 5 oktober:

  • 256 inwoners zijn positief getest
  • 16 ziekenhuisopnames
  • 2 inwoners overleden

Over de grafieken
De grafieken zijn gebaseerd op de cijfers van de GGD Hollands Midden. In de cumulatieve grafiek staat het totaal aantal Teylingers die met corona besmet zijn (geweest). De GGD en het RIVM houden niet bij wie hersteld is. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Het RIVM noemt het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Advertentie