Wereldvluchtelingendag in de bibliotheek

SASSENHEIM, 19 juni 2018 – De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vluchteling. Ook in Teylingen wordt daar bij stil gestaan. In de bibliotheek van Sassenheim kan men in gesprek gaan met vluchtelingen. (Foto: pr)

Er is woensdag overal ter wereld aandacht voor het lot van vluchtelingen. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht op zoek naar veiligheid en vrede. Een heel klein gedeelte hiervan mag in Nederland komen wonen.

Gezicht
Ook in de gemeente Teylingen wonen vluchtelingen. Juist op deze dag wil VluchtelingenWerk Teylingen hen een gezicht geven en aan de inwoners van Teylingen de gelegenheid bieden hen te ontmoeten en met hen te praten. Dus altijd al willen weten hoe dat nou gaat als een vluchteling naar Nederland komt? Om dan woensdag 20 juni tussen 14.00 – 17.00 uur naar de bibliotheek, Kerklaan 42 in Sassenheim, Daar kunt u vluchtelingen ontmoeten en kennismaken met het werk van VluchtelingenWerk.

Er worden workshops gehouden, er zijn Syrische en Eritrese hapjes, we organiseren ‘speeddates’ en er is veel tijd voor het ontmoeten van nieuwe mensen en het stellen van vragen.

Voor de kinderen is er het vluchtelingenpaspoort met daarin vragen, die zij aan vluchtelingen kunnen stellen. Als alle vragen beantwoord zijn, mag er gegrabbeld worden in de grabbelton. Ook kunnen zij hun naam in het Arabisch of Tigrinya laten schrijven.