Net binnen

Willem Heemskerk nieuwe voorzitter Bloemencorso Bollenstreek

Regio, 28 juni 2018 – Willem Heemskerk uit Sassenheim is de nieuwe voorzitter van Stichting Bloemencorso Bollenstreek. Hij neemt de voorzittershamer over van vice-voorzitter Gerrit Rutgrink. Die nam de taken van de eind januari plotseling overleden Leo van der Zon waar. (Foto: pr)

Burgemeesters, wethouders en betrokkenen uit de corsogemeenten maakten donderdagmiddag in Museum De Zwarte Tulp in Lisse kennis met de nieuwe corsovoorzitter. Vice-voorzitter Gerrit Rutgrink zei verheugd te zijn met de komst van Willem Heemskerk. Het corsobestuur ziet in hem een uitstekend voorzitter die in staat is samen met andere belanghebbenden de ingezette strategische koers van het Bloemencorso van de Bollenstreek verder vorm te geven.

Familie
Willem Heemskerk zegt ontzettend blij te zijn toe te treden tot de grote familie van corsovrijwilligers en een bijdrage te mogen leveren aan het Bloemencorso van de Bollenstreek. Het borgen van de continuïteit van het corso ziet hij als een van de grootste uitdagingen, naast duurzaamheid, uitstraling en veiligheid. Deze gaan hand in hand met de gezamenlijke doelstelling in de Duin- en Bollenstreek om nog meer bezoekers naar de bloemenpracht in de regio te trekken.

Complimenten uitte de nieuwe voorzitter richting corsobestuur dat er na het overlijden van voormalig corsovoorzitter Leo van der Zon in geslaagd is het afgelopen voorjaar met vereende krachten een prachtig corso te laten rijden.

Functies
In het dagelijks leven is Willem Heemskerk werkzaam bij Rabobank en bekleedt hij meerdere publieke functies, waaronder het vice-voorzitterschap bij Bedrijfsleven Bollenstreek, jurylid Duurzaamheidsprijs Duin en Bollenstreek, Raad van Advies Stichting Art Child en Gildemeester bij Museum De Zwarte Tulp en Rotarian. Zijn bestuurservaring en verbindende kwaliteiten komen volgens het corsobestuur goed van pas om invulling te geven aan het voorzitterschap van het Bloemencorso van de Bollenstreek.