Witteman teleurgesteld over benoeming Staatsen

8 december – De Warmondse burgemeester Witteman reageert teleurgesteld op de benoeming van Jeroen Staatsen tot nieuwe burgemeester van Teylingen. Witteman had zichzelf ook beschikbaar gesteld voor het waarnemerschap. “Hoewel ik daarover het afgelopen jaar geen enkele uitlating heb gedaan heb ik veel mensen gesproken die er vanuit gingen dat ik deze functie zou gaan vervullen”, zo schrijft de Warmondse burgemeester vandaag op zijn weblog.

“Om heel eerlijk te zijn moet ik bekennen dat ik ook wat verbaasd was toen ik eerder deze week vernam dat de fractievoorzitters unaniem van mening waren dat er een burgemeester van buiten de drie gemeenten moest komen. Mijn verbazing werd ingegeven door het feit dat ik de afgelopen maanden nogal wat geruststellende signalen had ontvangen met betrekking tot mijn kansen voor de betreffende functie.
Maar goed, het mocht niet zo zijn. Er waren blijkbaar politieke krachten die uiteindelijk zorgden voor de uitkomst die er nu ligt. Het heeft voor mij niet zoveel zin om hier te speculeren over de werkelijke achtergronden”, aldus Witteman.

Hij laat zich op zijn weblog niet uit over de vraag of hij nog zal solliciteren naar de definitieve burgemeesterspost voor Teylingen. "Concreet betekent het voor mij dat ik over 3 weken helemaal zonder werk zit. Ook mijn werkzaamheden in de regio stoppen, zodra ik geen gemeentebestuurder meer ben. Het geheel heeft voor mij persoonlijk natuurlijk ook forse nadelige financiele consequenties.
Ik moet nu dus op korte termijn ander werk gaan zoeken."