Woonservicecentrum SassemBourg rookvrij

SASSENHEIM, 16 oktober 2019 – Wethouder Arno van Kempen onthulde zaterdag het bord van de rookvrije generatie bij zorggebouw SassemBourg. Dit deed hij bij de opening van de Lifestyle en Healthmarkt. Hiermee gaf de wethouder het startschot om de ambities voor een rookvrije generatie in Teylingen waar te gaan maken.

De gemeente Teylingen ondersteunt de Vereniging Sassembourg om de omgeving rookvrij te krijgen. De borden van de campagne rookvrije Generatie hebben niet de bedoeling om rokers te manen te stoppen met roken, maar om rokers te vragen rekening te houden met wáár ze roken: niet direct rond het gebouw en niet in het zicht van kinderen. Dus ook niet in het zicht van Trias Kinderopvang. Uiteindelijk gaat het erom de landelijke ambitie op weg naar een rookvrije generatie zo goed mogelijk te steunen. Deze ambitie behelst dat kinderen geboren vanaf 2017 niet meer gaan roken.

Het gebouw SassemBourg biedt onderdak aan bewoners en verschillende zorgorganisaties. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van de GGD is er één van. De GGD streeft ernaar om alle (63) terreinen rond de CJG’s rookvrij te krijgen. Vaak zijn dit locaties met meerdere organisaties. SassemBourg is een mooi voorbeeld dat dit te realiseren is. De GGD werkt met gemeenten samen in het rookvrij krijgen van alle omgevingen waar veel kinderen komen.