Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De verhalenmachine | Mens of machine

21 november

 

Gedurende de hele maand november reist de Verhalenmachine langs de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. Deze machine print met een druk op de knop een verhaal uit. De verhalen komen uit een database die gedeeltelijk zijn geschreven door kinderen en gedeeltelijk door ChatGPT. Aan de bezoeker de vraag om erachter te komen wie de auteur is van het geprinte verhaal.

De meningen zijn verdeeld. Sommigen noemen het een geweldige oplossing voor langdradig werk, anderen zijn bang voor de effecten op bijvoorbeeld het onderwijs van deze KI toepassing. Iedereen heeft er in ieder geval van gehoord: ChatGPT. Deze KI robot kun je, vrij vertaald, een taalrobot noemen. Het is een programma wat geleerd heeft te schrijven zoals een mens zou doen. Een “Generative Pre-trained Transformer”. Maar hoe goed is deze Transformer nou echt? Als deze zoals een mens zou kunnen schrijven, worden schrijvers dan overbodig? En redacteurs? En zal daarmee de hele auteurswereld zoals we die kennen veranderen?

Tijdens de maand november laat de bibliotheek, in het kader van Mediawijsheid, bezoekers van jong tot oud hierover nadenken door middel van de bijzondere Verhalenmachine. Het is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De Verhalenmachine is tijdens openingstijden te vinden in:

Bibliotheek Sassenheim | 21 t/m 22 november

 

Gegevens

Datum:
21 november

Locatie

Bibliotheek Sassenheim
Kerklaan 42
2171 GC,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Advertentie

Hoewel we ons best doen de agenda zo actueel en volledig mogelijk te houden, kunnen we geen garantie bieden voor de nauwkeurigheid, geldigheid, volledigheid of actualiteit van de informatie die in de agenda wordt gepubliceerd. Bekijk ook de site van de organisator of de locatie voordat u een evenement bezoekt.