Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaaravond SOS; De keuken in de gouden eeuw

22 november @ 20:00

SOS Jaaravond op 22 november

“De keuken in de Gouden Eeuw” is het hoofdthema van de SOS ‘Dia-avond 2023’. Gastpreker Menko Wiersema uit Noordwijk zal hier over een presentatie verzorgen. Weinigen weten dat producten uit onze streek belangrijke ingrediënten waren voor de latere befaamde Franse keuken. Sassenheim was vroeger ook het centrum van de runderhandel in Blaarkoppen en kende een aantal botanische tuinen. Oud worden kon men er ook, zoals blijkt uit de prent van Wybrand Hendriks, die in 1793 het Sassenheimse stelletje Paulus Vincent en Barbera Jansen tekende toen ze 75 jaar getrouwd waren en respectievelijk 102 en 104 jaar oud waren! De prent, die nu in Teylers Museum in Haarlem te bezichtigen is, toont op de achtergrond een mand met waarschijnlijk aardappelen. Mogelijk is dit het geheim.

Na de pauze vertoont Frans van der Wiel zijn nieuwste presentatie ‘Wandelen door Heden en Verleden’, waarin niet eerder vertoonde beelden van Sassenheim van toen worden vergeleken met beelden van nu. Een onderdeel van de jaaravond dat velen boeit.

De traditionele jaaravond van Stichting Oud Sassenheim wordt, na 10 jaar, voor de laatste keer gehouden in de Julianakerk. Amusementskoor ‘Volare’ zal verlichting brengen bij dit onvermijdelijke gebeuren. Naar verwachting zal het Sassenheims volkslied als afsluiting niet ontbreken.

22 november, Julianakerk, aanvang 20.00 uur.

Gegevens

Datum:
22 november
Tijd:
20:00

Locatie

Julianakerk
Julianalaan 6
Sassenheim, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Advertentie

Hoewel we ons best doen de agenda zo actueel en volledig mogelijk te houden, kunnen we geen garantie bieden voor de nauwkeurigheid, geldigheid, volledigheid of actualiteit van de informatie die in de agenda wordt gepubliceerd. Bekijk ook de site van de organisator of de locatie voordat u een evenement bezoekt.