Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natte Kaagweek 17 tot en met 21 juli

17 juli @ 08:00 - 17:00

Op vrijdag 19 juli zullen de Commissarissen van de Koning in Friesland (Arno Brok) en Zuid-Holland (Jaap Smit) het startschot geven voor de Holland – Friesland teamwedstrijden op de Kagerplassen.

De Hollandse en Friese Regenboogzeilers komen ieder jaar in twee teamwedstrijden tegen elkaar uit in het kader van de Kaagweek en de Sneekweek. De Kaagweek wordt dit jaar voor de 102de keer georganiseerd door Koninklijke Watersportvereniging De Kaag.

De wedstrijden worden op een korte baan gezeild (up-and-down) die heel overzichtelijk is voor het publiek. Het gaat erom dat de schepen als team zo goed mogelijk eindigen. Op de Kaag gaan honderden mensen in sloepen en schepen het water op om dit spektakel van dichtbij te bekijken. De wedstrijden zijn zeer spannend. Er wordt voor de titel gestreden met het mes op het dek, maar voor de toeschouwer is het één groot feest.

De Kaagweek wordt feestelijk geopend op woensdagavond 17 juli en zal op zondag 21 juli worden afgesloten met de prijsuitreiking. Van donderdag 18 t/m zaterdag 20 juli is er elke avond feest in de tent met verschillende bands en DJ’s. Kijk op www.kaagweek.nl voor het volledige programma.

Gegevens

Datum:
17 juli
Tijd:
08:00 - 17:00

Hoewel we ons best doen de agenda zo actueel en volledig mogelijk te houden, kunnen we geen garantie bieden voor de nauwkeurigheid, geldigheid, volledigheid of actualiteit van de informatie die in de agenda wordt gepubliceerd. Bekijk ook de site van de organisator of de locatie voordat u een evenement bezoekt.