Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vikingen op kasteel Teylingen (15 en 16 juni)

15 juni @ 11:00 - 17:00

euro4 – euro6

Het jaar 793, Lindisfarne, een eiland aan de noordoostelijke kust van Engeland.
Drakenschepen legden aan en daaruit kwamen Denen die kostbaarheden zochten. Een ravage werd aangericht: de monniken van het klooster werden afgeslacht. Goud, zilver en ander felbegeerd goed werd meegenomen. De Vikingen zouden vanaf die tijd enkele eeuwen lang vele rooftochten in heel
Europa uitvoeren. De naam Viking zou voor altijd beroemd en berucht worden.

Zij die wij Viking noemen waren vooral boeren en handelaren die in eigen land een leven hadden dat hard was door een ongenadig klimaat. Dit maakte dat velen “op Viking” gingen, dat betekende dat men op expeditie ging om in het jaar vruchtbare gebieden te ontdekken, buit en slaven te halen en handel te drijven. Thuisgekomen waren zij weer Viking-af.
De Noordse volkeren brachten ook kundige ambachtslieden voort, waaronder scheepsbouwers, smeden die prachtige sieraden, wapens en andere gebruiksvoorwerpen maakten en leerbewerkers.
Hun geloof in vele goden en godinnen en fantastische werelden brachten boeiende, spannende en vaak grappige verhalen voort die de moeite waard zijn om te beluisteren.

Nadat de Vikingen door Ricfried, graaf en bisschop van Utrecht verjaagd waren, namen de Graven van Holland de bezittingen van de abdij van Echternach in.
Ricfrieds zoon en opvolger Balderik, nam de taak op zich om rond het jaar 948 een zogeheten “Goederenlijst” maken van de overgebleven bezittingen van de abdij. Hierin werd voor het eerst de naam genoemd van het dorp Sagne, afkorting van Sagnhem, later Sassenheim. Even verderop, waar nu Voorhout ligt, werd in de 13e eeuw als vluchtplaats in gevaarlijke tijden een ringmuur binnen een gracht gebouwd. Deze muur zou uitgroeien tot Slot Teylingen.

Wees gewaarschuwd! Vikingen zullen na de zeer succesvolle en goed bezochte Handel- en ambachtsdagen van het afgelopen Pinksterweekend rondom de Ruïne van Teylingen wederom hun kampen opslaan.
Zij hebben plechtig beloofd dat zij zullen zorgen voor een paar veilige en gezellige dagen waarin vriendschap een belangrijke rol heeft. De bezoeker zal natuurlijk sportieve vechtdemonstraties te zien krijgen. Verder zal het Viking-kampementsleven te zien zijn en ambachten worden gedemonstreerd.
Handelaren zijn er natuurlijk ook.
“Onze” Vikingen houden van een praatje, een mooi verhaal, een diepzinnig gesprek, maar ook van een goede grap. Er zullen dus vele verhalen worden verteld.
Voor kinderen zal er nu ook weer veel te beleven zijn.
Er zal een kleine catering zijn waar de gast kan bijkomen van de vele indrukken die worden opgedaan.

Genoeg redenen dus om de Ruïne van Teylingen te bezoeken op 15 en 16 juni 2024.
Wees welkom bij ons Vikingevenement.
We zijn geopend van 11:00 tot 17:00
Adres: Teylingerlaan 15A Voorhout.

Kind t/m 3 jaar: Gratis
Kind 4 t/m 12 jaar: € 4,00
13 jaar en ouder: € 6,00

Gegevens

Datum:
15 juni
Tijd:
11:00 - 17:00
Kosten:
euro4 – euro6

Locatie

Kasteel Teylingen
Teylingerlaan 15a
Voorhout,
+ Google Maps

Hoewel we ons best doen de agenda zo actueel en volledig mogelijk te houden, kunnen we geen garantie bieden voor de nauwkeurigheid, geldigheid, volledigheid of actualiteit van de informatie die in de agenda wordt gepubliceerd. Bekijk ook de site van de organisator of de locatie voordat u een evenement bezoekt.