VvE Park Klinkenberg liet illegaal bomen kappen

WARMOND, 3 februari 2020 – De vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex Park Klinkenberg is Warmond heeft illegaal een groot aantal bomen laten kappen in het gelijknamige park rond de appartementen. De afgelopen weken heeft een hovenier het park flink uitgedund, waarbij ook veel bomen zijn verdwenen. De gemeente laat weten dat hier geen kapvergunning voor is afgegeven.

Die vergunning had wel aangevraagd moeten worden, want het park valt onder het beschermd dorpsgezicht. De VvE heeft volgens de gemeente ook niet aan de uitvoerder van de werkzaamheden verteld dat het groen onder het beschermd dorpsgezicht viel en dat er een vergunning nodig was.

De gemeente heeft afgelopen donderdag contact opgenomen met het bestuur van de VvE en hen verzocht binnen 2 weken alsnog een aanvraag in te dienen voor het kappen van de bomen. Dit om het kappen van de bomen achteraf te toetsen en om zo ook een herplantplicht te kunnen op leggen. De VvE zou in het gesprek volgens de gemeente hebben aangegeven dat het ging om “noodkap en veiligheid snoei”.

Secretaris R. Henstra van de VvE wilde tegenover De Teyding geen toelichting geven op de kap van de bomen. “We zijn in gesprek met de gemeente”, was het enige wat hij kwijt wilde. Inmiddels hebben omwonenden van het park schriftelijk hun beklag gedaan bij de gemeente over de kaalslag in het park.

Aanvaring
Het is de tweede keer in korte tijd dat de VvE in aanvaring komt met de omwonenden. In december bleek plotseling dat de vereniging het park in eigendom had gekregen, nadat de gemeente ervan had afgezien het park over te nemen van projectontwikkelaar ‘abcnova’. De VvE kocht het park voor één euro en kreeg een som geld voor het onderhoud op de koop toe.

De nieuwe eigendomsverhoudingen werden duidelijk toen er opeens allemaal gebodsborden in het park verschenen. Zo mogen wandelaars het park alleen nog tussen zonsopgang en zonsondergang betreden. Ook mogen hondenbezitters hun hond niet meer los laten lopen. Het leverde een hoop boze reacties op sociale media op. Ook over de kaalslag die de afgelopen weken in het park heeft plaatsgevonden, leeft bij de vaste bezoekers van het park veel onbegrip.

Zie ook:
Onrust na plaatsing gebodsborden bij Park Klinkenberg

Advertentie