Brandend einde voor hangplek in schuur achter Sassembourg

SASSENHEIM, 9 april 2019 – Dinsdagavond is er brand uitgebroken in de leegstaande schuur van bollenbedrijf Rotteveel aan de Laan van Overteylingen in Sassenheim. Een omwonende hoorde eerder op de avond dat er vuurwerk werd afgestoken door een groep jongeren in de schuur. Bewoners van de naastgelegen seniorenappartementen in Sassembourg werden opgeroepen om de ventilatieroosters te sluiten. Vermoedelijk is er ook asbest in het dak de schuur verwerkt. Foto’s Edwin van der Wijngaard.

De schuur kwam februari vorig jaar leeg te staan toen Rotteveel het terrein verkocht aan projectontwikkelaar Timpaan. Een groep van zo’n tien jongeren uit Sassenheim en omstreken heeft de schuur de afgelopen 5 weken gebruikt als hangplek. De omwonende zag de jongeren regelmatig met kratten bier de schuur in gaan maar had verder geen overlast van hen. De jongeren hadden in de schuur een hangplek ingericht met tweedehands meubilair.

Volgens een jongere die wel eens rondhing in de schuur heeft de politie de jongeren eind vorige week weggestuurd uit de schuur.

De schuur zou volgens de omwonende deze maand gesloopt worden. Projectontwikkelaar Timpaan gaat onder de naam Park OverTeylingen 131 woningen bouwen achter Sassembourg.

De brandweer schaalde op tot middelbrand vanwege de waterwinning. Er moest een brandput op de Hoofdstraat gebruikt worden voor de aanvoer van bluswater. De brandweer heeft in de omgeving van de schuur een verkenning uitgevoerd om losse asbestdeeltjes te vinden.

Advertentie