Druk afscheid wethouder Kees van Velzen

TEYLINGEN, 23 mei 2018 – Onder grote belangstelling heeft Kees van Velzen dinsdag afscheid genomen als wethouder. Veel relaties en bekenden kwamen naar het bestuurscentrum in Voorhout om hem de hand te schudden. In totaal was Van Velzen twintig jaar voor het CDA in de lokale politiek actief: eerst als raadslid en de laatste 8 jaar als wethouder.

Burgemeester Carla Breuer prees Van Velzen voor alles wat hij in Teylingen van de grond heeft gekregen. Met een verwijzing naar het nummer ‘De Steen’ van Bram Vermeulen hield de burgemeester het gehoor voor dat Van Velzen stenen heeft verlegd in Teylingen en daarmee blijvende verandering heeft gerealiseerd in de gemeente. Ze zette van Velzen neer als een resultaatgerichte wethouder die grote projecten zoals de herinrichting van het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn van de grond wist te krijgen. Maar samen met lokale initiatieven werden ook veel kleine projecten opgepakt. Breuer sprak de verwachting uit dat Van Velzen ook na zijn wethouderschap “met stenen zal blijven zeulen”.

Van Velzen beaamde in zijn afscheidstoespraak aan dat hij inderdaad van de resultaatgerichte aanpak was en graag bezig was met het oplossen van problemen. “Soms iets teveel” zo zei hij met een verwijzing naar de gemeenteraad die hem wel eens te hard van stapel vond lopen. Maar zelfs op zijn laatste dag had de wethouder nog een probleem opgelost. Bij Cluster Hoogh Teylingen in Voorhout kunnen de leerlingen weer gebruik maken van de speelplaats. Er is overeenstemming bereikt met de omwonenden die daar bezwaar tegen hadden.