Net binnen

Geen treinen i.v.m. werkzaamheden aan Voorhouts spoor

VOORHOUT, 15 februari 2020 РIn verband met werkzaamheden voor de spooronderdoorgang onder de Noordelijke Randweg in Voorhout, rijden er dit weekend geen treinen tussen Leiden en Haarlem. Er worden dan voorbereidende werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. De tweede noodzakelijke buitendienststelling is gepland in het Pinksterweekend van dit jaar. Dan wordt het spoordragende deel van de onderdoorgang in het spoortracé geschoven. (Foto: Gemeente Teylingen)

Dit weekend worden het spoor en de bovenleiding ter plekke van de onderdoorgang weggehaald en worden damwanden in de spoorbaan aangebracht. Daarna worden het spoor en de bovenleiding weer teruggebracht, zodat vanaf maandagochtend de treinen weer kunnen rijden. Dit weekend wordt weer een storm verwacht. De bouwlocatie ligt in een open vlakte en in het kustgebied. ProRail houdt naar eigen zeggen de weersverwachting nauwlettend in de gaten en onderzoekt samen met de aannemer hoe hier “beheerst mee om te gaan”.

De werkzaamheden voor de Noordelijke Randweg worden gecombineerd met andere werkzaamheden aan het spoor, die ProRail sinds 8 februari rondom Leiden uitvoert. Deze hele week is er daardoor al geen of zeer beperkt treinverkeer.