Drie paarden omgekomen bij stalbrand op 2e Elsgeesterweg in Voorhout

VOORHOUT, 19 november 2018 – Op de 2e Elsgeesterweg in Voorhout zijn maandagavond drie paarden omgekomen bij een stalbrand. Een boer, die zijn koeien aan het voeren was, ontdekte de brand even na 19:00 uur. Hij wist nog twee pony’s uit de stal te krijgen. De brandweer kon nog één dier uit de stal halen maar voor twee paarden kwam de hulp helaas te laat. De geredde pony bleek dusdanig gewond dat een dierenarts deze moest laten inslapen. Over de oorzaak van de stalbrand is nog niets bekend. Er is een vermoeden van brandstichting, mede omdat vorige week donderdag 60 meter verderop brand werd gesticht in een paardentrailer. Foto’s Mariska de Graaff.

De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer uit het dak. Bij de brand is asbest vrijgekomen.De 2e Elsgeesterweg is een zijweg van de Leidsevaart die uitkomt bij volkstuinen “De Elsgeest” en rijvereniging De Voorruiters. De Leidsevaart was tot 20:00 uur afgesloten tussen de A44 en de Nagelbrug.

Over de oorzaak van de stalbrand is nog niets bekend. De paarden zijn privé eigendom van leden van rijvereniging De Voorruiters. De vereniging heeft maandagavond de kantine geopend om de getroffen leden op te vangen.

De paardentrailer die afgelopen donderdag is uitgebrand.