Plannen Gamma aan Oosthoutlaan Sassenheim binnenkort ter inzage

TEYLINGEN, 1 mei 2018 – De voorbereidingen voor het bouwen van een Gamma bouwmarkt van 2500 vierkante meter aan de Oosthoutlaan in Sassenheim kunnen van start gaan. Het college heeft op 24 april ingestemd met het starten van de bestemmingsplanprocedure door een concept van het plan ter inzage te leggen. De bouwmarkt komt vanaf de Oosthoutlaan gezien voor het distributiecentrum van PostNL te staan.

Naast het in procedure brengen van het voorontwerpbestemmingsplan heeft het college besloten de raad voor te stellen dat geen milieueffectrapportage vereist is. Hierna kan het conceptplan ter inzage gelegd worden.

Behoefte
Uit onderzoek naar de behoefte en impact van Gamma in Sassenheim blijkt dat het aanbod doe‐het‐zelf winkels in relatie tot de bevolking van het totale verzorgingsgebied (Teylingen, Lisse, Oegstgeest en Noordwijkerhout) ver onder het landelijk gemiddelde ligt. De gemeente Teylingen, zowel qua oppervlakte als qua inwoners de grootste gemeente binnen dit verzorgingsgebied, heeft na het vertrek van de Multimate geen bouwmarkt meer in de directe nabijheid. Uit de analyse blijkt dat er in de gemeente Teylingen in de huidige markt ruimte is voor de toevoeging van circa 1900 vierkante meter winkelvloeroppervlak ten behoeve van de doe‐het‐zelf branche. De bouwmarkt is met 2500 vierkante meter dus op de groei ingericht.