Politie vermoedt brandstichting in portiekwoning Westerstraat

SASSENHEIM, 11 mei 2021 – Forensisch brandonderzoekers van de politie onderzoeken de oorzaak van de brand in de portiekwoning in de Westerstraat. Maandag gingen daar na een explosie twee woningen in vlammen op. Zes woningen zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard.

Omstanders die met de hulpdiensten belden, vertelden dat ze voordat er brand uitbrak ze een harde knal hadden gehoord. Later op de middag hielden agenten een 43-jarige man uit Sassenheim aan voor betrokkenheid. Hij is bewoner van een van de uitgebrande portiekwoningen.

De politie vermoedt brandstichting. Daarom onderzoeken forensisch brandonderzoekers de oorzaak van deze brand. Die kan technisch van aard zijn, bijvoorbeeld een kapot apparaat, maar de brand kan ook het gevolg zijn van menselijk handelen. De onderzoekers zoeken naar sporen tussen de brandresten en lezen zo het brandbeeld.

De politie vraagt mensen met informatie die nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen Dat kan op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Zie ook: Aanhouding na explosie portiekwoningen Westerstraat in Sassenheim