Verdriet over longkanker Marc Witteman

TEYLINGEN, 3 mei 2017 – Marc Witteman, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht en voormalig waarnemend burgemeester van Warmond, heeft vandaag in een brief laten weten dat hij longkanker heeft zonder uitzicht op genezing. "Het liefst was ik jullie allemaal persoonlijk komen vertellen wat mij is overkomen. Maar het leed is te groot en de tijd die me nog rest is waarschijnlijk te kort om dat bij iedereen te doen", aldus Witteman.

"Na een korte periode van onderzoek heb ik vorige week het bericht gekregen dat ik longkanker heb. De ontwikkeling van mijn ziekte is in een fase waarin genezing niet meer mogelijk is. Hoe het verloop van mijn ziekte precies zal zijn zal nader onderzoek nog moeten uitwijzen. Het is moeilijk, maar samen met mijn gezin, familie en vrienden heb ik mij vast voorgenomen om niet bij de pakken neer te gaan zitten. We gaan zoveel mogelijk genieten van de tijd die nog over is", schrijft Witteman.

Vanaf 1 januari 2005 was Witteman (geboren in Hillegom op 24 februari 1961) waarnemend burgemeester van Warmond. Hij bleef dit tot 1 januari 2006 toen deze gemeente opging in de nieuwe gemeente Teylingen. In april 2006 werd hij wethouder in Leiden, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor ruimtelijke ordening, wonen en grondzaken. Sinds 29 januari 2015 is hij burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht.

Foto Marc Witteman – Wikiportret, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10364965