Gamma-ondernemers tegen vestiging Gamma in Sassenheim

SASSENHEIM, 11 juli 2018 – De ondernemers van de Gamma in Leiden-Noord en Katwijk aan Zee zijn tegen de vestiging van een Gamma bouwmarkt aan de Oosthoutlaan in Sassenheim. “De doe-het-zelfmarkt is nu reeds (meer dan) verzadigd”, laten zij weten. De Teylinger Ondernemersvereniging (TOV) heeft geen bezwaar tegen de komst van een bouwmarkt. Als voorwaarde stellen zij wel dat er zo min mogelijk branchevreemde producten zoals fietsen, tuinartikelen, wasmachines en printers verkocht worden.

De Gamma-ondernemers in Leiden-Noord en Katwijk aan Zee zeggen dat er veertien bouwmarkten staan in een straal van 6,5 kilometer rondom de Oosthoutlaan. De bouwmarkten in de andere gemeente krijgen bovendien veel bezoek van buiten het dorp. De Karwei uit Noordwijkerhout verkoopt bijvoorbeeld 57% van de 9,8 miljoen euro omzet aan klanten buiten de gemeente. De ondernemers vragen het college de plannen voor de bouwmarkt niet in de huidige vorm door te zetten.

De TOV vraagt het college ook om de bestemming “bouwmarkt” op het pand aan de Wasbeeklaan, waar voorheen de Multimate gevestigd was, te verwijderen zodat er niet nog een bouwmarkt kan komen. De TOV vraagt zich ook af hoe de plannen voor een bouwmarkt in Sassenheim zich verhouden tot een Praxis of een Hornbach vestiging in Oegstgeest op het voormalige MEOB terrein.

Advertentie