BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Cum Laude Awards voor Teylingse kaasboeren Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 18 maart 2018 - De Zuivelboerderij van Corné en Janneke Pennings uit Warmond, is beloond met een gouden Cum Laude Award voor de beste Jong Belegen kaas van Nederland. De prijs voor de beste Boeren belegen kaas ging naar de gebroeders van der Plas van kaasboerderij De Annahoeve uit Sassenheim. De ‘Cum Laude Awards’ is een jaarlijks terugkerende kaasverkiezing die georganiseerd wordt door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Er waren deze keer 277 kazen door 128 boeren uit heel Nederland ingezonden.

Een deskundige vakjury heeft 2 dagen lang de kazen beoordeeld en de beste uitgekozen. Donderdag vond de prijsuitreiking plaats in Fort Wierickerschans te Bodegraven, in de Cheese Valley van het Groene Hart. Het was een spannende avond, met een mooi resultaat voor de Teylingse kaasboeren.

In de categorie Boerenkaas, scoorde de Jong Belegen kaas van Zuivelboerderij Pennings de meeste punten. De professionele vakjury omschreef de kaas als volgt:
“De kaas heeft een mooie volle smaak. Fris, bloemig en vol in de mond’. Met een beoordeling van 94 punten sleepten ze de gouden award in de wacht.

Melkrobot
Corné en Janneke zijn trots: ‘We maken al jaren kaas en verkopen deze in onze Landwinkel. Sinds 1,5 jaar hebben wij een melkrobot. Dan ben je toch benieuwd of dit invloed heeft op de authentieke smaak van onze kaas. Voor ons is de Cum Laude Award een mooie bevestiging dat onze kaas niet aan smaak ingeboet heeft met de komst van de robot.’ Aldus Corné. ‘Maar eigenlijk wisten we dat natuurlijk al wel’ voegt Janneke lachend toe: ‘Dankzij onze vele vaste klanten die een bijzonder goede smaak hebben’.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs