105-jarig St. Cecilia trakteert: Musicals in Concert in KTS

VOORHOUT, 9 juli 2024 – Wie jarig is, trakteert. En dat is precies wat het 105 jarige harmonieorkest van St.Cecilia Voorhout heeft gedaan. Zaterdagavond en zondagmiddag heeft het orkest in een uitverkochte KTS ruim 600 muziekliefhebbers meegenomen in de geschiedenis van musicals tijdens “Musicals in Concert”. Foto Fred Bakker


Een opening met ‘The Phantom of the Opera’ was het startsein van een concert met een aaneenschakeling van musicalnummers. Het publiek werd door presentator Stephan Hoogink meegenomen in het verhaal van de musical .
De keuze voor zangers Marcel Woudsma, Madeleine Braakman, Jantien, Renske Munneke, Marco Zwetsloot en Priscilla van Egmond was een schot in de roos. Begeleid door het harmonieorkest en dirigent Paul Martens wisten zij het publiek met regelmaat in vervoering te brengen, zo zegt St. Cecilia. Zowel met duetten als met solo nummers.

“Dacht je het hoogtepunt van het concert gehad te hebben met ‘I dreamed a dream’, gezongen door Priscilla van Egmond, viel je gelijk in het volgende – minder bekende, maar zeer enthousiast ontvangen – hoogtepunt ‘The saga of Jenny’, gezongen door Madeleine Braakman. De vertolking van ‘Whishing you were somehow here again’, door Renske Munneke wist de zaal volledig stil te krijgen”, aldus St. Cecilia. Dat gebeurde ook bij ‘Vluchten kan niet meer’ door Marco Zwetsloot en Jantien. Marcel Woudsma zette met ‘Heaven on their minds’ de veelzijdigheid van musicals neer. In totaal weerklonken meer dan twintig nummers met elk een eigen sfeer en speciaal voor het orkest gearrangeerde muziek.

“We hebben de vooraankondigingen van “een spetterend spektakel waar je bij moet zijn geweest”, meer dan waar gemaakt. Met 105 jaar hebben we laten zien en horen alles behalve een bejaarde dame te zijn. We zijn levendig, vurig en vol passie en absoluut in staat om een dijk van een concert neer te zetten. Het was een traktatie van ‘musical’ klasse”, aldus St. Cecilia.