Afgelopen week 4 positieve coronatests in Teylingen

TEYLINGEN, 24 augustus 2020 – De GGD meldt de afgelopen week 4 nieuwe coronabesmettingen in Teylingen. Er werden 234 Teylingers getest op het virus.

Test
Sinds 1 juni kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Dit kan op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Online kan een testafspraak gemaakt worden via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om een afspraak heb je een DigiD nodig. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Als de uitslag bekend is, wordt dit ook per e-mail en sms gemeld. Om je uitslag in te zien moet je weer inloggen op de site met je DigiD.

Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart. De mogelijkheid om online afspraken te maken is bedoeld als aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800-1202 dat 7 dagen per week van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar is voor het maken van een testafspraak.

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken, maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.

De coronatest website is een initiatief van alle GGD’en, GGD GHOR Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Corona in Teylingen sinds 15 maart:

  • 85 inwoners zijn positief getest
  • 15 ziekenhuisopnames
  • 2 inwoners overleden

Het werkelijk aantal besmette personen en overledenen aan het coronavirus kan hoger liggen.

Het aantal positieve COVID-19 testen bij Teylingers per week sinds op 1 juni (week 23) iedereen met (lichte) klachten zich kan laten testen op het coronavirus.

Advertentie