Burgemeester in De Paraplu: over hoge snelheid, hanen en kippen

VOORHOUT, 18 maart 2023 – Gistermiddag bracht burgemeester Breuer een bezoek aan De Paraplu, de winkel met een missie in de Voorhoutse Herenstraat. Foto Mariska de Graaff


Het doel van De Paraplu, een initiatief van een aantal kerken, is niet om winst te maken maar om contacten te leggen en mensen de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten. Je kunt er spullen kopen, maar ook aan diverse tafels een praatje maken met een gratis kop koffie of thee. De Paraplu noemt dit “het sociaal café”.
Breuer schoof aan en had bonbons in de vorm van een tulpenbol, zogenaamde bolbons, meegenomen om de willekeurige bezoekers en de mensen van De Paraplu die ook aanschoven, te trakteren. Het gesprek ging over van alles en nog wat.
Zo werden de plannen voor Nieuw Boekhorst besproken, inclusief het park en de aandacht die zou moeten worden besteedt aan Voorhouts verleden aldaar.
Daarnaast was de snelheid op de Herenstraat wel een issue. Mindervaliden durven daar soms nauwelijks over te steken.
Maar ook de hanen en kippen op het Spoorpad in Warmond hielden de gemoederen bezig. Dat worden er onder de hand zoveel dat het er gevaarlijk wordt voor fietsers.