Burgemeester sluit woning Griegplantsoen na explosie

VOORHOUT, 4 juni 2024 – Burgemeester Breuer heeft besloten de woning aan het Griegplantsoen voor zes weken te sluiten. Het besluit is genomen om de veiligheid van de bewoners en omwonenden te waarborgen na de explosie bij de woning. Foto Hubert Heuzen

De periode kan gebruikt worden voor het onderzoek dat politie uitvoert, maar ook om de openbare orde te herstellen. De politie intensiveert het toezicht rondom de woning.

Op dinsdag 4 juni 2024 vond rond 02.50 uur een explosie plaats bij een woning aan het Griegplantsoen in Voorhout.

Bij de explosie vielen geen gewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De politie doet zorgvuldig onderzoek en is daarvoor ook op zoek naar getuigen of mensen die camerabeelden willen delen.

Burgemeester Carla Breuer: “Afgelopen nacht zijn we opgeschrikt door een explosie bij een woning in Voorhout. Gelukkig is het gezin in veiligheid en zijn er geen gewonden gevallen. De woning is eind van de middag gesloten en de omwonenden hebben een brief ontvangen waarin staat waar zij met zorgen en vragen terecht kunnen. De politie is bezig met een onderzoek en ik wil u oproepen als u informatie heeft om dit vooral te melden bij de politie.”

Zie ook: Explosie en brand aan Griegplantsoen: gezin veilig