Coronabesmettingen nemen weer toe na laag aantal positieve tests een week eerder

TEYLINGEN, 31 mei 2021 – Afgelopen week zijn 59 Teylingers positief getest voor corona. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een week eerder. Toen lag het aantal besmettingen op de helft van het gemiddelde in heel Nederland. Er zijn geen inwoners opgenomen in het ziekenhuis.

Het aantal besmettingen in Teylingen is, omgerekend per 100.000 inwoners, bijna gelijk aan het landelijk gemiddelde (157 per 100.000 in Teylingen en 155 per 100.000 in Nederland)

Vaccinatieafspraak
Mensen geboren in 1977 en 1978 kunnen sinds zondag online een afspraak inplannen. Het RIVM kondigt aan wanneer de volgende leeftijdsgroep aan de beurt is.

Er komen bij de GGD veel meldingen binnen dat het maken van een vaccinatieafspraak online niet lukt. Dat komt vanwege een nog onbekend technisch probleem. Door uw cookies weg te gooien en het nog eens te proberen lukt het vaak wel. De tweede oplossing is om een incognito venster te open en via die weg naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl te gaan. De GGD GHOR Nederland werkt hard om het probleem op te lossen. Tot die tijd is dit de tijdelijke oplossing.

Op dit moment heeft het geen zin om een afspraak in te plannen als u nog niet aan de beurt bent. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert GGD GHOR Nederland ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd en/of komen op de vaccinatielocatie niet door de controle.

 

Corona in Teylingen 15 maart 2020 – 30 mei 2021:

  • 3794 inwoners zijn positief getest
  • 103 ziekenhuisopnames
  • 24 inwoners overleden

Advertentie