Duurzame verbindingen op het GroenDoenPlein HLT gemeenten

TEYLINGEN, 29 augustus 2023 – Zaterdag organiseerde De Groene Uitdaging in samenwerking met gemeente Teylingen, Lisse en Hillegom de tweede editie van het GroenDoenPlein. Foto De Groene Uitdaging

In het Van Nispenpark in Hillegom kon men langs de tientallen standjes met lokale producten, informatie en inspiratie Inspiratie opdoen voor het vergroenen van eigen huis en tuin.

Ondanks enkele hevige regenbuien, werd het duurzame festival een groot succes en kwamen er veel bezoekers op af. De officiële opening werd verricht door de Hillegomse wethouder duurzaamheid, Karin Hoekstra, samen met de bekende tv tuinman Lodewijk Hoekstra.
Bezoekers lieten zich onderdompelen in wat er zoal in onze regio te vinden is op het gebied van energie, de circulaire economie, groen en lokale duurzame producten. En ook voor de kleintjes was er van alles te doen, van speurtocht tot schminken en leuke groen activiteiten.
Naast het contact met de bezoekers, heeft het festival nog meer opgeleverd; ook onderling tussen de standhouders werden veel verbindingen en contacten gelegd. Nieuwe plannen voor samenwerking, gezamenlijke ambities en ideeën voor nieuwe projecten werden ter plekke gemaakt. Zo brengt het GroenDoenPlein ook een duurzame verbinding op gang tussen al die mooie, duurzame initiatieven en organisaties in de Bollenstreek.
De derde editie zal in augustus 2024 plaatsvinden in de gemeente Lisse. Het GroenDoenPlein is onderdeel van de campagne Alle Tuinen Groen, waarbij er in Lisse, Hillegom en Teylingen verschillende acties worden georganiseerd om te vergroenen.