Erehaag bij afscheid Willem Homan: ‘Hij was getrouwd met de sport’

SASSENHEIM, 13 september 2023 – Familie, vrienden en rugbyclub The Bassets en voetbalvereniging Teylingen hebben woensdag afscheid genomen van trainer Willem Homan, die afgelopen zaterdag op 83-jarige leeftijd overleed.

Na toespraken bij de Bernardus in Sassenheim werd zijn kist door een afvaardiging van The Bassets en Teylingen naar de auto gedragen.

“Het was een eerbetoon aan sportief mens die tot op hoge leeftijd bezig is geweest met zijn passie sport. Menig kind en vele ouderen kunnen zich Homan herinneren omdat hij tot op 75-jarige leeftijd nog op de sportvelden bezig is geweest als trainer. Kinderen werden door hem in de sportkleren gestoken als de ouders krap bij kas zaten. Hij was getrouwd met de sport”, zegt Arie van Werkhoven (oud-voorzitter The Bassets).

Homan is ook ruim 50 jaar actief geweest bij RKVV Teylingen. Hij heeft in die tijd vrijwel altijd jeugdteams training gegeven, maar ook is hij trainer-coach geweest van seniorenteams. Bijzonder was de ruim 15 jaar dat Homan de trainer en begeleider was van het team van spelers met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

In 2016 kreeg Homan de speciale gemeente Teylingen sportbegeleidersprijs.