Gedichten in Teylingen: ramen en vrijwilligers gezocht

TEYLINGEN, 20 november 2023 – Onze bibliotheek sluit zich dit jaar voor het eerst aan bij het project Weesgedichten! Tijdens de Poëzieweek 2024, de laatste week van januari, zullen talloze gedichten schitteren op ramen in de hele provincie Zuid-Holland en dus ook in Teylingen. Iedereen kan meehelpen met het aanbrengen van de gedichten of een gedicht adopteren door een raam beschikbaar te stellen. Foto project Weesgedichten!

Voor iedereen die de handen uit de mouwen wil steken om deze gedichten op de ramen te laten verschijnen, wordt een gratis workshop Handlettering gegeven op zaterdag 9 december van 10.00-12.00 uur in de bibliotheek van Noordwijk. Tijdens deze workshop leren deelnemers de fijne kneepjes van het vak. Je kunt je passie voor poëzie uitdragen en de bibliotheek helpen om in januari de ramen te betoveren met schitterende teksten. Je kunt je aanmelden voor de workshop  via de website van Bibliotheek Bollenstreek. Het aantal plaatsen is beperkt.

Het adopteren van een weesgedicht kan vanaf 13 december 2023 via de website van de Bibliotheek Bollenstreek. Je hoeft geen lid te zijn. Het enige dat je nodig hebt, is een raam aan de straat. In januari zorgt de Bibliotheek Bollenstreek er voor dat het gedicht bij jou thuis op de buitenzijde van het raam gezet wordt.

Advertentie