Grafiek, keramiek en reliëfs in HOR


WARMOND, 21 september 2022 – Vanaf vandaag is in de galerie van Vereniging Het Oude Raadhuis (HOR) een nieuwe expositie te zien met werk van Alfred Hakkert, Lisa Biris en Pieter Oostlander. Aanstaande zondagmiddag zal de vernissage plaatsvinden door de Haagse kunstenares Annemarie Petri. De kunstenaars zijn dan uiteraard aanwezig. Foto PR HOR

In het werk van Alfred Hakkert (grafiek, zie foto) vallen grenzen weg. Grenzen tussen vroeger en nu, tussen natuur en mensenwereld. Alles valt samen en krijgt zijn vanzelfsprekende plek in de wereld waarover hij in zijn etsen vertelt. Op speelse wijze integreert hij natuur in het stadsbeeld en de menselijke beschaving. Terugkerende elementen zijn dieren, woekerende vegetatie en een nostalgisch architectonisch element, dat naar het verleden en schoonheid verwijst. Hij wil in zijn werk iets zichtbaar maken van de schoonheid van natuur en cultuur en probeert een nieuwe wereld te scheppen door die twee werelden met elkaar te verweven.
Lisa Biris maakt keramiek. Zij is landschapsontwerper, een creatief beroep, maar het is voornamelijk werken met de computer. Zij miste het maken van dingen met haar handen. Al zoekende kwam ze uiteindelijk uit bij een workshop handbouwen. Na het leren van de basisprincipes, ontdekte ze al snel haar liefde voor textuur en begon te experimenteren met verschillende soorten klei en technieken. De meeste technieken die zij gebruikt zijn autodidactisch geleerd of eigen gemaakt door tips te vragen aan andere keramisten.
Pieter Oostlander exposeert reliëfs in steen. Pieter is een ambachtelijk beeldhouwer in steen. Hij ontwierp en maakte, tot voor een aantal jaren geleden, geometrisch abstracte beelden, (soms gecombineerd met ijzer). De laatste jaren maakt hij vooral reliëfs, al dan niet in combinatie met letters, in Belgisch of Iers hardsteen of in marmer. Pieter bezocht enkele jaren de Vrije Academie in Den Haag en in Zwitserland leerde hij om te gaan met het bewerken van (cristallina) marmer, dat daar ter plaatse wordt gedolven. In deze expositie laat Pieter onder andere een zevental reliëfs zien met voorstellingen die zijn ontleend aan oude culturen.
De expositie duurt tot en met 30 oktober en is ‘s middags geopend, behalve op maandag en dinsdag. U vindt de galerie op het pleintje bij de pomp in Warmond.

Advertentie