Greenport Duin- en Bollenstreek start met Directeur voor 1 Dag

TEYLINGEN/REGIO, 8 augustus 2023 – Gisteren was de kick-off van Directeur voor 1 Dag (D1D) bij Bloemenbureau Holland in Aalsmeer. Een aantal nieuwe partners doet vanaf dit jaar mee, waaronder Greenport Duin- en Bollenstreek. Foto Greenport Duin- en Bollenstreek

In de week van 13 tot en met 17 november 2023 krijgen vijfentwintig hbo en wo topstudenten de kans om voor één dag de rol van een directeur in de Food & Flower industrie over te nemen. Een unieke kans op een inkijkje in de sector.

Meedoen als bedrijf of student
Wil jij als directeur je stoel voor een dag afstaan aan een student? Dat kan! Kies in de week van 13-17 november zelf een dag waarop je de student kan ontvangen. HortiHeroes helpt met verdere invulling en staat de directeuren bij. Ben je student en wil je je aanmelden voor D1D? Ook dat kan nu!
Meer weten of direct aanmelden? Stuur een e-mail naar Eva van der Kwast. Meer informatie is ook te vinden op de website van HortiHeroes, hier staat ook de aanmeldprocedure voor studenten. .

Jongeren enthousiasmeren
Het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 Dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. Dit gebeurt vanuit HortiHeroes waarin een aantal partners samenwerkt. Sinds kort gebeurt dit ook landelijk en is Greenport Duin- en Bollenstreek partner van Directeur voor 1 Dag (D1D) geworden.
Met D1D krijgen studenten een unieke kans op een inkijkje in de sector. Ze mogen één dag op de stoel van een directeur zitten. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht.

“We zien een terugloop in aanwas van jongeren op groene opleidingen en ook de doorstroom vanuit niet-groene opleidingen naar de groene sector blijft achter. In onze Greenport gebeurt al best wat als het gaat om promotie van de sector (Green Unplugged, de Tuinbouw Battle, Vier de Lente Festival, Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek) en Directeur voor 1 Dag is daar een mooie aanvulling op. Al deze activiteiten komen aan bod van basisschool tot middelbare school tot aan vervolgopleidingen. Het is fijn om met landelijke partners samen te werken die zich ook inzetten voor de Food & Flower industrie. Zo versterken we elkaar en zorgen we landelijk voor een sterk imago”, aldus Maarten Prins, programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek.

 

Initiatiefnemers
Directeur voor 1 Dag is een initiatief van HortiHeroes en wordt in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Seed Valley, Fruit Tech Campus, Greenport Aalsmeer en Greenport Duin- en Bollenstreek georganiseerd.

Over Greenport Duin- en Bollenstreek
Greenport Duin- en Bollenstreek is het cluster van kennis, innovatie, ondernemerschap, handel en teelt(innovatie) in de bloemen- en bolleneconomie. Gelegen in de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, en Teylingen zorgt het open landschap met vollegrondsteelt voor een aantrekkelijke regio om te wonen en te recreëren. Omliggende gebieden zoals het agrarische gebied tussen Hillegom en Haarlem completeren dit beeld.

Over HortiHeroes
Stichting HortiHeroes zet zich samen met haar partners in voor het aantrekken en ontwikkelen van talent in de Food & Flower industrie. Daarnaast zetten zij zich in voor het zoeken van nieuwe ideeën en oplossingen van binnen en buiten de sector om (jong) talent te inspireren.

 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva van der Kwast (06- 51 88 58 81) of per e-mail: eva@greenportdb.nl

Foto:
v.l.n.r.
Monique van Weerderburg – Greenport Aalsmeer
Lisanne van Haarlem – Fruit Tech Campus
Lenny Dijkshoorn – HortiHeroes
Eva van der Kwast – Greenport Duin- en Bollenstreek
Delia Bakker – Seed Valley

 

Advertentie