Head Electronics en Provalu breiden samenwerking uit

VOORHOUT, 5 juni 2024 – Het in Katwijk gevestigde Head Electronics heeft zijn kabelassemblagewerkzaamheden volledig overgedragen aan Provalu, het werk- en ontwikkelbedrijf van de Kust-, Duin- en Bollenstreek in Voorhout. Foto Provalu

Nieuw zijn de bedrijven niet voor elkaar. Provalu voert al 20 jaar het kabelwerk uit voor Head Electronics. Dit Katwijkse bedrijf dat in 1987 is gestart levert een totaalpakket aan diensten op het gebied van elektronica aan industriële bedrijven.
“Wij kunnen ons focussen op onze core business en hebben in Provalu een heel goede partner die  in staat is om de kwaliteit te leveren die wij gewend zijn”, laat Head Electronics weten.

“Het was tijd om ons volledig te gaan richten op onze core business, wat betekende dat wij een plek zochten waar de kabelassemblage zou kunnen worden uitgevoerd zonder verlies van kwaliteit. Dat was een harde vereiste” vertelt Jan-Willem Nieuwland, accountmanager Head Electronics. “Provalu was één van de partijen die wij benaderd hebben in onze zoektocht naar een geschikte partij. De keuze was niet lastig. Door de jaren heen is Provalu een betrouwbare partner gebleken: we kunnen er altijd van op aan dat Provalu onze producten op de juiste manier produceert en aan onze kwaliteitseisen voldoet.”

Continuïteit in hoogwaardig werk
Peter van ’t Klooster, business unitmanager intern bij Provalu, ziet de uitgebreide samenwerking als een positieve ontwikkeling. “Ik ben ontzettend blij met de uitgebreide samenwerking met Head. Het biedt allereerst voor een grote groep mensen continuïteit in hoogwaardig werk. Daarnaast zorgt het ervoor dat mensen zich kunnen ontwikkelen binnen de elektro branche en dat heeft verschillende neveneffecten. Onze huidige medewerkers worden door de nieuwe machines en processen
uitgedaagd hun talenten verder te ontwikkelen. Nieuwe medewerkers die instromen kunnen zich in hun eigen tempo ontwikkelen in een interessant vakgebied en vergroten daarmee hun kansen op werk in de reguliere arbeidsmarkt.”