HOR: toegankelijke kunst van Nicoline Heemskerk en Sarah Michael (video)

WARMOND, 12 maart 2023 – Vanmiddag werd in galerie Het Oude Raadhuis een tentoonstelling geopend met werken van Nicoline Heemskerk en Sarah Michael.

De Warmondse kunstenares Nicoline Heemskerk studeerde aan de Kunstacademie Wackers in Amsterdam. Tijdens haar studie werkt ze als illustrator en ontwerper bij Koninklijke Sanders in Leiden, een cosmeticabedrijf. Tekenen en schilderen is haar passie. Sinds 2003 werkt ze als zelfstandig kunstenaar. Vele Warmonders hebben werk van haar in huis omdat zij onder andere ontwerpen maakt in opdracht van de lokale supermarkt die gebruikt worden voor boodschappentassen, mokken en de verpakkingen van lokale producten. Zij beschilderde inmiddels ook al zes van de reuzenbollen die in de regio verschijnen, onder ander die met het thema Jan Steen in Warmond. In het Teylingse bestuurscentrum hangt haar portret van Willem Alexander en Maxima. Heemskerk is ook landelijk bekend vanwege haar deelname aan het TV-programma “Sterren op het doek” waar zij Linda de Mol portretteerde, bokkie springend over een koe. Het toegankelijke werk van Nicoline is realistisch, vrolijk, soms komisch en kleurrijk. Zij toont in deze expositie haar tulpenschilderijen.

Ook de werken van de andere exposant, Sarah Michael uit De Zilk, zijn heel toegankelijk. Zij maakt handgedraaid steengoed en porselein. Voorwerpen als theepotten en schalen, maar ook sculpturen, dieren en figuren. Het is allemaal even kleurrijk, vrolijk en humoristisch. Op deze expositie toont zij haar sculpturen. Al haar werk begint op een draaischijf, ook deze sculpturen zijn opgebouwd uit gedraaide delen. Ze laat zich inspireren door mensen, dieren en de natuur, met name de zee. Ze gebruikt onderglazuur pigmenten en een glanzend transparant glazuur dat op 1200 graden wordt gestookt om de beelden geschikt te maken voor buiten. Sarah Michael werkt net als Nicoline Heemskerk, ook in opdracht. Michael komt uit Engeland en studeerde daar textiel en ontwerp. In 1987 verhuisde ze naar Nederland en volgde een keramiek cursus bij Wim Borst. Vanaf dat moment wist zij dat keramiek echt haar ding was.


De expositie loopt tot en met zondag 9 april en is dagelijks geopend in de middaguren, behalve op maandag en dinsdag. Adres: Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond.

Advertentie