Joke Bruijs en Carla Breuer openen Theateratelier

SASSENHEIM 9 september 2021 – Joke Bruijs en burgemeester Carla Breuer opende zondag de nieuwe thuisbasis van Theaterschool Teylingen in Sassenheim. Het Theateratelier is gevestigd in de voormalige bedrijfsruimte van Van der Mey aan de Wasbeekerlaan. (Foto 1: V.l.n.r. Burgemeester Carla Breuer, Joke Bruijs, Kai de Vries, Patrick Norman de Ridder, Annemieke van der Ploeg

De ruimte kreeg onder de bezielende leiding van Patrick Norman de Ridder en Annemieke van der Ploeg met de hulp van vrijwilligers en sponsoren een totale metamorfose. Waar tot voor kort alleen opslag van decors en kostuums plaatsvond, zijn nu een naaiatelier, repetitieruimte en voorstellingsruimte met foyer te vinden. Een wondere wereld voor bezoekers.

Burgemeester Carla Breuer benoemde in haar openingstoespraak de kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid van de Theaterschool. “Ik ben ongelooflijk trots dat we hier in Teylingen een eigen Theaterschool hebben die op dit niveau presteert. Niet alleen zang, dans en spel zijn fenomenaal, ook decors en kostuums zien er onberispelijk uit. In de coronatijd gingen jullie niet bij de pakken neerzitten, maar bedachten een theatertour op afstand. Maar liefst 80 keer brachten jullie afleiding en plezier bij zorginstellingen in een onzekere en stille tijd.” 

In haar humorvolle speech memoreerde Joke Bruijs haar samenwerking met De Ridder en Van der Ploeg in de productie The Beatles in Concert, en voelde zich vereerd dat een ruimte in het theateratelier naar haar is vernoemd. 

Na het doorknippen van het lint werden de genodigden rondgeleid door het atelier, waar diverse presentaties werden gegeven. Elke rondleiding werd afgesloten met een optreden door de jeugd. Zij brachten een nummer uit de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, die op 21 en 22 november 2021 in theater De Muze wordt gespeeld.

Theaterschool Teylingen heeft grootse plannen voor het seizoen 2021-2022. Zo heeft zij een unieke voorstelling in voorbereiding: De Gravin van Holland, geïnspireerd op het leven van Jacoba van Beieren.

De school nodigt geïnteresseerden van harte uit om zich als deelnemer of vrijwilliger aan te sluiten. Nieuw is dat er ook lessen komen voor leerlingen in de leeftijd 4-6 en 6-8 jaar. Meer informatie is te vinden op theaterschoolteylingen.nl

Advertentie